English
Fogyasztók
Egészségügyí szakemberek

Napjainkban a Pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes anyag: 40 éves kutatómunkával , közel 100 klinikai vizsgálattal, közel 250 tudományos közleménnyel rendelkezik.

Referenciák

A Pycnogenol az egyik legismertebb természetes anyag: több mint700 különböző Pycnogenol-alapú étrendkiegészítő/ kozmetikum/ funkcionális élelmiszer/ ital kapható világszerte

Pycnogenol alapú termékek

 

Bizonyított hatás

Mi a Pycnogenol ®?

Hogyan hat a Pycnogenol ®?

Kinek ajánljuk a Pycnogenolt?

Miért egyedülálló a Pycnogenol ®?

Mennyi a Flavogard ajánlott dózisa?

Fogok-e érezni különbséget a Flavogard alkalmazása idején?

Vannak-e mellékhatásai a Pycnogenolnak?

Mennyire biztonságos a Pycnogenol ®?

Szedhetek-e Pycnogenolt vitaminok helyett?

Szedhetik-e terhes nők vagy gyerekek a Pycnogenolt?

Mi a Pycnogenol ®?
A Pycnogenol ® a francia tengerparti fenyõ (Pinus maritima) kérgének vizes kivonata. A Pycnogenol koncentrált formában és változatlan összetételben tarlatmaz aktív bioflavonoidokat és más anyagokat (oligomer proantocianidok, katekin, epikatekin, fenol gyümölcsavak, pl. ferulasavat és kávésavat, taxafolint), melyek egy része található friss gyümölcsökben, zöldségekben is, más részük azonban csak a Pycnogenolra jellemző.

Ugrás az oldal tetejére

Hogyan hat a Pycnogenol ®?
A kivonat eddig klinikai vizsgálatokban bizonyított főbb biokémiai hatásai:

 • erős antioxidáns,
 • kettős védelmet biztosított a szabad gyökök ellen,
 • semlegesítette a vérkeringésben, valamint stimulálta az antioxidáns enzimek termelését a sejteken belül, így megerősítette a sejtek saját első védelmi vonalát,
 • újrahasznosította az oxidált C-vitamint bioaktív formájára, megvédte az E-vitamint az oxidációtól. Ezért nevezik "a természet szuperantioxidánsának”.
 • megkötötte a kollagént és az elasztint , ezzel fokozva a bőr rugalmasságát,
 • megerősítette az érfalakat a szivárgások ellen,
 • elősegítette a nitrogénoxid (NO)-termelést , mely az erek kitágításában játszik fontos szerepet,
 • csökkentette a gyulladást ,
 • erősítette az immunrendszert,
 • javította a nagy- és a kiserek funkcióját,
 • gátolta a vérrögképződést.

Ugrás az oldal tetejére

Kinek ajánljuk a Pycnogenolt?
A Pycnogenol segíthet szebben kinézni, jobban érezni magunkat, egészségesebben élni.

A szabad gyökök jelentős szerepet játszanak a sejtek öregedésében, valamint sok betegség kialakulásában (szív- és érrendszeri betegségek, pl. koszorúér elmeszesedés, szívinfarktus; rákos megbetegedések, bőrgyógyászati problémák, stb.). Az antioxidánsok hozzájárulhatnak több mint 60 betegség rizikójának csökkentéséhez.

A szabad gyökök túltermelését kiválthatja:

 • az UV sugárzás (pl. intenzív napozás),
 • a szennyezett levegő,
 • a dohányzás,
 • a helytelen táplálkozás (pl. magas hőmérsékletre hevített étrendi zsírok),
 • a nem ellenőrzött cukorbetegség (diabétesz),
 • a fizikális, valamint az érzelmi stressz,
 • a túlzottan kimerítő testedzés.

A Pycnogenol ® segítheti szervezetünket a szabad gyökök túltermelését kiváltó tényezők jelenlétében és/vagy már kialakult károsító hatásuk esetén. Főbb bioklémiai hatásainak köszönhetően - jól dokumentált klnikai vizsgálatokban - előnyös hatásokat gyakorolt számos terület, állapot esetén, mint például:

Szív-és érrendszeri betegségben: csökentette a koleszterinszintet és a vérnyomást. Csökkentette a szívinfarktus és a stroke (szélütés) kockázatát azáltal, hogy megelőzte a vérlemezke-aggregációt rizikótényzők jelenlétében: dohányzóknál és időseknél. Az aspirintől eltérően nem növelte jelentős mértékben a vérzési időt.

Cukorbetegség: csökkentette a vércukorszintet (hozzáadva az antidiabetikus kezeléshez) , csökkentette a szív-és érrendszeri rizikótényezőket (koleszterinszintet, vérnyomást), javította a kiserek funkcióinak károsodásával összefüggő problémákat (diabéteszes mikroangiopátia, lábszárfekély, izomgörcs) , megelőzte és javította a diabéteszes retinopátiát.

Láb és bokaduzzanatoknál (vénás elégtelenség): csökkentette az also végtagok duzzanatait és az azokkal járó fájdalmat, valamint a vénás károsodás egyéb tipikus tüneteit.

 Izületi problémákban: csökkentette az izületi fájdalmakat, valamint a fájdalomcsillapító gyógyszerek szükségletét, javította az izületi funkciót és a mozgékonyságot.

 Asztmánál: javította a légzési kapacitást , valamint csökkentette a gyulladást provokáló leukotrién mediátorok koncentrációját .

Menstruációs tüneteknél (PMS): enyhítette a menstruációs görcsrohamokat és a hasi fájdalmakat.

 Szájon át szedhető kozmetikumként: lassította a bőr öregedését, javította a bőr rugalmasságát, csökkentette a bőrpigmentációt, megvédte a bőrt a leégéstől.

Fizikai állóképesség fokozásában és a sportban: fokozta a sportolók állóképességét és teljesítményét, meggyorsította a felépülést, növelte a pihenés utáni edzések hatásosságát.

Ugrás az oldal tetejére

Miért egyedülálló a Pycnogenol ®?
A növényi kivonatok egyik legnagyobb kihívása a standard termék előállítása a változó éghajlati/földrajzi/szezonális adottságok miatt.

A Pycnogenol ® egyrészt egy hosszű időn át (30-50 évig), ugyanazon a földrajzi területen, standard feltételek mellett (rovarirtó-/növényirtószerek alkalmazása nélkül) termesztett egyedüli növényfajta, amelyből standardizált technológiával egyetlen egy standard kivonatot gyártanak változatlan összetétellel.

Másrészt, a Pycnogenol ® összetétele egyedülálló, procianidinek és a szerves savak ilyen széles kombinációja a természetben máshol nem található meg, az összetevők molekuláris súlyuk szerint különböző, egymást kiegészítő hatással rendelkező frakciókra oszthatók.

Napjainkban a Pycnogenol ® az egyik legkutatottabb és legismertebb természetes anyag: több mint 250 tudományos közlemény bizonyította kedvező hatásait vezető szakmai újságokban.

Ugrás az oldal tetejére

Mennyi a Flavogard ajánlott dózisa?
Az ajánlott napi dózis 50 mg egy vagy két részletben étkezés közben vagy után kevés folyadékkal. Az adagolás függ az alkalmazás céljától:

 • ha más antioxidánsokkal együttadva azok hatását szeretne szinergista módon fokozni, napi 25-50 mg (0,5 mg/kg testsúly)
 • ha optimizálni szeretné antioxidáns védelmét, napi 50 mg (0,5 -1 mg/kg testsúly).

A klinikai vizsgálatokban alkalmazott dózisok különböző állapotok javulása érdekében általában 2 mg/kg testsúly az állapot javulásáig, majd 1 mg/kg testsúly volt. Részletesebb információ: a jobb oldali menüpontokra kattintva.

 Kérjük tájékoztassa kezelőorvosát, ha a Flavogardot egy adott specifikus állapot miatt szedi.

Ugrás az oldal tetejére

Fogok-e érezni különbséget a Flavogard alkalmazása idején?
Nem vagyunk egyformák. Az érzékény emberek fokozott energiaszintről és életerőről számoltak be, egy részük elalvási nehézségeket tapasztalt a Flavogard esti alkalmazása után. Több funkcióban, állapotban észlelhet, érezhet kedvező változást a Flavogard hosszabb távú fogyasztása után, de az alkalmazás fő oka az egészséges álllapot fenntartása és szervezetünk funkcióinak optimalizálása.

Vannak-e mellékhatásai a Pycnogenolnak?
A Pycnogenol természetes anyag, a mai napig nem jelentettek alkalmazásával kapcsolatba hozható súlyos mellékhatást. Fanyar ize ritka esetben okozhat enyhe gyomorbántalmat, ezért ajánlott étkezés közben vagy után bevenni. Szintén ajánlott tájékoztatni a kezelőorvost a Pycnogenol alkalmazásáról, különösen véralvadásgátlók alkalmazása esetén, mert a Pycnogenol fokozhatja e gyógyszerek hatását.

Ugrás az oldal tetejére

Mennyire biztonságos a Pycnogenol?
A Pycnogenol az egyik legjobban kutatott étrend-kiegészítő, amellyel szélés körű biztonságossági vizsgálatokat végeztek. A Pycnogenol mérgező potenciálja nagyon alacsony. Ritka esetekben jelentettek enyhe mellékhatást (gyomorbántalmat, fejfájást, emélygést, szédülést).

Néhány akut toxicitási (a mérgező potenciált tanulmányozó) vizsgálatban megállapították, hogy 336 gramm Pycnogenol szükséges ahhoz, hogy toxikus (mérgező) hatást lehessen kimutatni egy átlagos testsúlyú (70 kg) emberben. Hosszú távon, 11.250 mg Pycnogenolt kell alkalmazni 6 hónapig ahhoz, hogy mellékhatás jelentkezzen hasonló testsúlyú emberben.

Ugrás az oldal tetejére

Szedhetek-e Pycnogenolt vitaminok helyett?
Nem. Mind a vitaminok, mind a Pycnogenol fontos szerepet játszanak az egészség megőrzéséhez. A Pycnogenol reciklálja (újrahasznosítja) az elhasználódott C-vitamint, így csökkenti mind a C-vitamin, mind az általa aktivált E-vitamin szükségletét.

Ugrás az oldal tetejére

Szedhetik-e terhes nők vagy gyerekek a Pycnogenolt?
Általános óvintézkedésként a terhes nők nem szedhetik a Pycnogenolt terhességük első 3 hónapjában. Kisgyermekkekel nincs tapasztalat, ezért 6 évnél fiatalabb gyermekek nem szedhetik a Pycnogenolt. Ezt az óvintézkedést annak ellenére kell alkalmazni, hogy a vizsgálatokban nem figyetek meg mellékhatásokat.

Ugrás az oldal tetejére


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com