English                       
Fogyasztók               
Orvosok                    

Napjainkban a Pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes anyag:40 éves kutatómunkával , közel 100 klinikai vizsgálattal, közel 250 tudományos közleménnyel rendelkezik.

Referenciák

A Pycnogenol az egyik legismertebb természetes anyag: több mint 700 különböző Pycnogenol-alapú étrendkiegészítő/ kozmetikum/ funkcionális élelmiszer/ ital kapható világszerte

Pycnogenol alapú termékek

Az antioxidáns erő

Bizonyított hatás A Pycnogenol három mechanizmuson keresztül biztosítja az optimális védelmet:

  • különböző antioxidánsok széles spektrumát tartalmazza,
  • más antioxidánsokat regenerál: pl. aktiválja (újratölti) az elhasználódott C-vitamint, amely védi az E-vitamint,így csökkenti az alapvető antioxidánsok szükségletét,
  • növeli a szervezet antioxidáns enzimtermelő képességét, így fokozza a szervezet védekező potenciálját.

Részletesebben ...

A Pycnogenol az egyik legerősebb antioxidáns

 

A Pycnogenol megvédte az érzékeny retina-lipideket

A Tokyoi Egytemen végzett in vitro vizsgálatban a retina érzékeny lipidjeit oxidáns anyagok hatására tették ki különböző antioxidánsok jelenlétében. A Pycnogenol hatékonyabb védelmet biztosított a retina-lipideknek a szabad gyökök pusztító hatásával szemben, mint a C-vitamin, az E-vitamin, a CoQ10, a liponsav és a szőlőmag-kivonat (Chida és mtsai, 1999).

 

 

Erős és sokoldalú

Szebben, jobban, egészségesebbenA Pycnogenol nagyon erős szerves antioxidánsokat tartalmaz. , Ezek között szerepelnek a relatíve nagy molekulájú procianidinek (bioflavonoidok) és a relatíve kis molekulájú katekin, epikatekin, és szerves savak. A molekulanagyság szerinti elrendezés széles spektruma lehetővé teszi, hogy az antioxidánsok a sejten belül is, és a vérkeringésben is védelmet biztosítsanak a szabad gyökökkel szemben.

A nagyobb molekulájú procianidinek nagyon hatékonyak a vérkeringésben, a kisebb molekulájú flavonoidok és szerves savak könnyen jutnak át a sejt belsejébe. A nagy oligomer (görög oligosz: korlátozott számú egységből álló) procianidinek több olyan ponttal rendelkeznek, melyek megsemmisíthetik a szabad gyököket (ezek az ún. fenolcsoportok, így a Pycnogenol polifenol – ezzel szemben az E-vitamin monofenol, mert egyetlen ilyen pontja van).

 

A Pycnogenol más antioxidánsokat regenerál

Szebben, jobban, egészségesebben Az antioxidánsok csapatban működnek a legjobban: Ennek egyik oka az, hogy egyes antioxidánsok más antioxidánsokat tudnak regenerálni. A Pycnogenol regenerálja az elhasználódott C-vitamint, amely utána regenerálja az elhasználódott E-vitamint. Ahelyett, hogy elhagynák a szervezetet, az ehasználódott vitaminok újratöltődnek. Így lehetséges, hogy a legtöbb élelmiszerben található kevés C-, ill. E-vitamin a Pycnogenol jelenlétében számottevő hatást tud gyakorolni.

Amikor a C-, ill. az E-vitamin molekula kapcsolatba lép egy szabadgyökkel, odaad (elajándékoz) neki elektron, ezzel a szabad gyök normál, nem reaktív molekulává, a C-, ill. E-vitamin gyenge szabaggykké válik. Ez a gyenge szabadgyök nem károsítja a szervezetet, de mivel elvesztett egy elektront, többé nem tudja megállítani a szabadgyököket. A szervezet általában kisebb egységekre bontja, majd eltávolítja a vesén keresztül a hasztalanná vált C-, ill. E-vitamin gyököket.

Ha azonban Pycnogenol bioflavonoidjainak egyike reakcióba lép a az inaktív C-vitamin gyökkel, stabilizálja, ezzel megelőzi a bomlását és a szervezetből való eltávolítását. A C-vitamin gyök elég sok ideig lesz stabil ahhoz, hogy visszaszerezhesse a hiányzó elektron a sok procianidin molekula egyikétől, így regenerálódik vissza az aktív formájára, utána regenerálja az E-vitamint.

A Pycnogenol növeli a szervezet antioxidáns enzimtermelő képességét

Szebben, jobban, egészségesebben A Pycnogenol nemcsak erős antioxidánsokat és releváns mennyiségű ásványi anyagokat tartalmaz, melyek segítségével a szervezet termeli az antioxidáns enzimeket, hanem növeli ezen antioxidáns enzimek, valamint a velük kapcsolatos antioxidánsok szintjét a sejteken belül.

Amerikai kutatások kimutatták, hogy a Pycnogenol megduplázza a superoxide dismuthase, catalase, és gluthatione enzimek, és a velük kapcsolatok antioxidánsok szintjét.

 

A Pycnogenol több, mint antioxidáns

Szebben, jobban, egészségesebben A Pycnogenol több mint egy sokolldalú antioxidáns, erős immunrendszer fokozó és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.Elősegíti a nitrogén-oxid termelését, védi és erősíti a fontos bőr- és érfal fehérjéket. Mindezek együttesen olyan kedvező hatásokhoz vezettek klinikai vizsgálatokban, amelyeket más antioxidáns vegyülettel nem sikerült dokumentálni.

 

Referencia:

  • Chida M és mtsai. In vitro testing of antioxidants and biochemical end-points in bovine retinal tissue. Ophthalmic Res 31: 407-415, 1999.


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com