English
Fogyasztók
Egészségügyí szakemberek

Napjainkban a Pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes anyag: több mint 190 tudományos közlemény vizsgálta az utóbbi 35 évben, több mint 170 hivatkozással rendelkezik a Medline orvostudományi adatbázisban.

Referenciák

A Pycnogenol az egyik legismertebb természetes anyag : több mint 500 különböző Pycnogenol-alapú étrendkiegészítő/ kozmetikum/ funkcionális élelmiszer/ ital kapható világszerte

Pycnogenol alapú termékek

“A Pycnogenol sokoldalú előnyeivel, biztonságos alkalmazásával, valamint kutatási programjaival új viszonyítási alapot állított be minden élelmiszer és étrendkiegészítő termék elé, ezzel nagy valószínűséggel vitathatatlan szakmai standarddá válik a közeljövőben.”
Frost & Sullivan, 2008

Mi a Pycnogenol?

Dreamweaver CS3A Pycnogenol a francia tengerparti fenyõ (Pinus maritima) kérgének vizes kivonata. A Pycnogenol koncentrált formában és változatlan összetételben tarlatmaz aktív bioflavonoidokat és más anyagokat ( egyetlen egy egységből álló, ún. monomer bioflavonoidokat: katekint, epikatekint, taxafolint; a fentieket tartalmazó, több egységből álló ún.oligomer proantocianidinokat; fenol gyümölcsavakat, pl. ferulasavat és kávésavat), melyek egy része található friss gyümölcsökben, zöldségekben is, más részük azonban csak a Pycnogenolra jellemző.

Egy gramm Pycnogenol gyártásához kb. 600 g fenyőfakéreg szükséges.

 

Antioxidánsok

Az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket Az antioxidánsok még azelőtt semlegesítik a szabad gyököket, mielőtt azok kárt okozhatnának sejtjeinknek. Két fõ csoportjuk van: a szervezet által termelt (pl. antioxidáns enzimek), és a táplálkozással bevitt antioxidánsok (pl. vitaminok, flavonoidok, karotinoidok).

 

 

 

 

 

Bioflavonoidok

A Laptop Computer A flavonoidok (nevüket sárga színükről kapták) a növényvilágban elterjedt, kedvező biokémiai és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vegyületcsoport. Sok gyógynövény a flavonoidoknak köszönheti gyógyító hatását. A procianidinok (proantocianidinok) olyan bioflavonoidok, melyek a kék színt adják a növényeknek. (cyan = sötétkék). Eddig kb. 250 különböző procianidint sikerült beazonosítani.

 

 

A "Pycnogenol" név jelentése

A "Pycnogenol" név alapja az, hogy sok bioflavonoid kisebb bioflavonoidokat tömörít. A nagyob bioflavonoid molekulák (ún. oligomerikus procianidinok) két vagy több, a természet által egyesített kisebb bioflavonoid molekulából áll (katekin és/vagy epikatekin). A Pycnogenol szó görög eredetű: pycno jelentése tömöríteni (a kémiai tudomány két vagy több molekula egyesítését kondenzációs reakciónak vagy polimerizációnak nevezi), "gen" jelentése létrehozni, előállítani, az "ol" a kémiai osztályt (családot) jelöli.

A Pycnogenol különböző összetevői molekuláris súlyuk szerint különböző, egymást kiegészítő hatással rendelkező frakciókra oszthatók..