English                       
Fogyasztók               
Orvosok                    

Napjainkban a Pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes anyag: 40 éves kutatómunkával , közel 100 klinikai vizsgálattal, közel 250 tudományos közleménnyel rendelkezik .

Referenciák

A Pycnogenol az egyik legismertebb természetes anyag : több mint 700 különböző Pycnogenol-alapú étrendkiegészítő/ kozmetikum/ funkcionális élelmiszer/ ital kapható világszerte

Pycnogenol alapú termékek

A Pycnogenol-L-arginin kombináció visszaállította a normális szexuális funkciót enyhe-középsúlyos merevedési zavarban szenvedő férfiaknál

Néhány tanulmány arra utalt, hogy a Pycnogenol jótékony hatással lehet a merevedési zavarban (ED = erektilis diszfunkció) szenvedő férfiaknál.

A normális erekciós funkcióval rendelkezők aránya 5%-ról 92%-ra nőtt háromhavi Pycnogenol-L-arginin kezelés után

Egy bolgár klinikai vizsgálatban enyhe-középsúlyos merevedési zavarban szenvedő 40 férfit (25-45 évesek) kezeltek napi 1,7 g L-Argininal egyenértékű ampullával (Sargenor) az első hónapban, amelyhez hozzáadtak napi 2 x 40 mg Pycnogenolt a második, ill. napi 3x40 mg Pycnogenolt a harmadik hónapban. Minden férfi szexuális funkciót mérő kérdőivet töltött ki, és naplót vezetett a szexuális aktivitásáról.

Az első hónap végén minössze két férfi (5%) tapasztalt normális merevedést. A Pycnogenol –L-arginin kombináció hatására a visszaállított (normális) sexuális képességekkel rendelkező férfiak aránya a második hónap végén 80%-ra, a harmadik hónap végén pedig 92%-ra nőtt. A szerzők következtetései alapján a Pycnogenol- L-arginin kombináció szignifikánsan javította a merevedési zavarban szenvedő férfiak szexuális funkcióját mellékhatások nélkül. (Stanislavov 2003)

Az erekciós funkció pontszámértéke megduplázódótt, és a normál tartományba került egyhavi Pycnogenol-L-arginin kezelés után

A fenti vizsgálat eredményeinek megerősítésére, ill. szélesítésére egy randomizált , kettős-vak, placebo-kontrollos, keresztezett vizsgálatban szenvedő 50 férfit (30- 50 évesek) vettek be, akik enyhe-középsúlyos merevedési zavarban szenvedtek (IIEF pontszám 11-17) (EFNM = Erektilis Funkció Nemzetkôzi Mutatója = IIEF = International Index of Erectile Function) és stabil szexuális partnerrel rendelkeztek az utóbbi 6 hónapban. A férfiakat Pycnogenol - Larginine aszpartát kombinációval (Prelox, napi 80 mg Pycnogenol és 3 g L-arginin) vagy placebóval kezelték 30 napig, utána két hetes kimosási periódust követően a másik szerrel. A szexuális aktivitásokat napló segítségével jelentették. A rutin klinikai kémiai paramétereken kívül a tesztoszteron és az endothel NO szintáz (NOS -e) szintjé is mérték

Az erekciós funkció szignifikánsan javult mindkét csoportban az egyhavi Pycnogenol-L-arginin kezelés után. Az IIEF pontszám megduplázódott, a kezelés végén a normál tartományba (>25 pont) került. A p lacebo kezelés nem gyakorolt számottevő hatást az erekciós funkcióra. A Pycnogenol-L-arginin kezelést követő hónapban a pontszámok szignifikánsan magasabbak voltak a placebo kezeléshez képest, jelezve a kombináció hosszabb távú hatását. A Pycnogenol-L-arginin csoportban a javított erekciós funkció jelentéseig (a naplóban) eltelt idő 1-9 nap, átlagértéke átlagértéke 4,9 nap volt.

A szexuális együttlét gyakorisága megkétszereződött (4,4/4,6-ről 10,7/11,2-re). Szignifikánsan nőtt az e-NOS a spermiumokban és a tesztoszteron szintje a vérben, szignifikáns mértékben csökkent a koleszterinszint és a vérnyomás. Nem jelentettek mellékhatást. A Pycnogenol - L-arginin kezelés visszaállította a normális erekciós funkciót, így egy ígéretes lehetőség az enyhe-középsúlyos ED. kezelésére.

A hosszabb, hathavi Pycnogenol-L-arginin terápia alkalmazásánál a merevedési funkció folyamatosan javult

Egy randomizált, kettős -vak, placebo-kontrollos vizsgálatban mérsékelt merevedési zavarban szenvedő, 30-50 éves férfiak (n=124) Pycnogenol-L-arginin aszpartát kombinációt (Prelox ®) vagy placebót kaptak hat hónapig. A Pycnogenol-L-arginin csoportban az erekciós funció pontszámértéke javult 15,2-ről 25,2-re,majd 27,1-re (3, ill. 6 hónap után). A placebo csoportban ugyanaz az érték 15,1; 19,1; 19,0 volt. A Pycnogenol-L-arginin hatása szignifikánsan jobb volt a placeboéval összehasonlítva (p <0,05).. A tesztoszteron szintje szignifikánsan emelkedett a Pycnogenol-L-arginin csoportban 15,9 nmol/L-ről 18,9 nmol/L-re (P < 0,05) 6 hónap után, a placebo-csoportban 16,9 nmol/L-ről 17,3 nmol/L-re nőtt.A hosszabb terápia alkalmazásánál a merevedési funkció folyamatosan javult (Ledda 2010).

A Pycnogenol-L-arginin kombináció ígéretes alternatíva az enyhe terméketlenség kezelésére

A Pycnogenol és az arginin hátékonynak igérkezik enyhe terméketlenségben (infertilitásban) szenvedő férfiaknál is. Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos, keresztezett vizsgálatban 50 terméketlen férfi kapott Pycnogenol-L-arginin aszpartát kombinációt (Prelox), vagy placebót egy hónapig. A Pycnogenol-L-arginin csoportban szignifikánsan nőtt a placebóhoz képest a sperma mennyisége (volumene), a spermiumok koncentrációja, a megfelelő mozgási tulajdonságokkal (motilitással), valamint a normális alakkal (morfológiával) rendelkező spermiumok százalékos aránya. A termékenységi index értéke javult, és a normál tartományba került. Amikor a férfiak abbahagyták a Pycnogenol-L-arginin szedését azonban a termékenységi index csökkent, és visszaesett a terméketlen tartományba. A vizsgálók következtetése szerint a Pycnogenol-L-arginin kombináció ígéretes alternatíva az enyhe terméketlenség kezelésére. (Stanislavov 2009)

Referenciák:

  • Ledda A és mtsai. Investigation of a complex plant extract for mild to moderate erectile dysfunction in a randomized, double-blind, placebo-controlled, parallel-arm study. BJU Int 2010 Oct; 106(7): 1030-33

  • Stanislavov R és mtsai.. Improvement of erectile function with Prelox: a randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover trial. Int J Impot Res 2008 Mar-Apr; 20(2): 173-80

  • Stanislavov, R és mtsai. Improvement of seminal parameters with Prelox ®: a randomized, double-blind, placebo-controlled, cross-over trial. Phytotherapy Research 2009; 23: 297–302.

  • Stanislavov R, Nikolova V. Treatment of erectile dysfunction with pycnogenol and L-arginine. J Sex Marital Ther 2003; 29:207-13.


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com