English                       
Fogyasztók               
Orvosok                    

Napjainkban a Pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes anyag: közel 250 tudományos közlemény vizsgálta az utóbbi 40 évben.

Referenciák

A Pycnogenol az egyik legismertebb természetes anyag : több mint 700 különböző Pycnogenol-alapú étrendkiegészítő/ kozmetikum/ funkcionális élelmiszer/ ital kapható világszerte

Pycnogenol alapú termékek

A Pycnogenol és a diabéteszes láb

A diabéteszes mikroangiopátiával összefüggő csökkentett véráramlás és vizenyő következménye a szöveti ischaemia (csökkentett oxigénellátás) és nekrózis (elhalás) lehet, melyek lábszárfekélyhez vezethetnek.. A krónikusan károsodott vérellátás miatt ezek nagyon nehezen gyógyúló sebek.

Mivel a Pycnogenol segít visszaálllítani a hajszálerek egészséges funkcióját diabéteszes mikroangiopátiában, klinikai vizsgálatokban hatékonynak bizonyult a diabéteszes fekélyek gyógyításában (Belcaro és mtsai, 2006). Harminc, diabéteszes fekélyben szenvedő beteg kapot standard kezelést (napi sebtisztítást, fertőtlenítést, kötést). 6 beteg kapott szájon át szedhető Pycnogenolt, 8 beteg esetén közvetlenül a sebre alkalmaztak Pycnogenol-port, további 8 beteg részesült kombinált kezelésben (tabletta és por), a maradék 8 beteg ( a kontroll-csoport) csak a standart terápiát kapta.

Hathetes kezelés után a kontroll-csoport betegeinek 61%-ánál gyógyult meg teljesen a fekélye, ez az arány a szájon át szedhető/por formájában/kombinált Pycnogenol-kezelés esetén 74% / 85% / 89% volt. A véráramlás értékelése (laser Doplerrel) a mikroangiopátia szignifikáns javulását mutatta ki. A fekélyek körüli bőrön alkalmazott szenzorok szignifikánsan emelkedett oxigén- és csökkentett széndioxid-koncentrációt regisztráltak a bőrben - a Pycnogenol javította a hajszálerek funkcióját és visszaállította a szöveti véráramlást, ami lehetővé tette a diabéteszes fekélyek gyógyítását.

 

Referencia:

  • Belcaro G et al. Diabetic ulcers: Microcirculatory improvement and faster healing with Pycnogenol®. Clinical and Applied Thrombosis/ Hemostasis 12: 1-6, 2006.

Vissza: A Pycnogenol es diabétesz


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com