A kezeletlen cukorbetegség súlyos szövődményekhez vezet " />
English                       
Fogyasztók               
Orvosok                    

Napjainkban a Pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes anyag: 40 éves kutatómunkával , közel 100 klinikai vizsgálattal, közel 250 tudományos közleménnyel rendelkezik.

Referenciák

A Pycnogenol az egyik legismertebb természetes anyag : több mint 700 különböző Pycnogenol-alapú étrendkiegészítő/ kozmetikum/ funkcionális élelmiszer/ ital kapható világszerte

Pycnogenol alapú termékek

A Pycnogenol és a cukorbetegség (diabetes) részletesebben

A cukorbetegség kialakulása mindig elégtelen inzulinhatás következménye. 1-es típusú cukorbetegségben az inzulint termelő sejtek pusztulnak el, (abszolút inzulinhiány), 2-es típusú cukorbetegségben inzulinrezisztencia áll fenn, azaz ugyanakkora inzulinhatáshoz nagyobb mennyiségű inzulinra lenne szükség, amelyet a szervezet már nem képes előállítani (relatív inzulinhiány) .

A 2-es típusú cukorbetegség kialakulása szoros összefüggést mutat a táplálkozással (az elhízással) és a mozgásszegény életmóddal. Előfordulási gyakorisága a jobb életkörülményekkel szinte járványszerűen nő.

A haskörfogat, a hasi zsírszövet és az általa termelt hormonszerű anyagok szintjének növekedése nemcsak a szénhidrátok anyagcseréjét befolyásolja, hanem magas vérnyomáshoz és a vérzsírok kóros eltéréseihez is vezet. Ezt a tünetegyüttest nevezik metabolikus szindrómának, felismerve azt, hogy a közös ok a (hasi) zsírszövet mennyiségének növekedése, és a közös következmény a szív- és érrendszeri betegségek rizikójának emelkedése. A kritériumok között szereplő valamennyi tényező az érelmeszesedés kialakulásának irányában hat, ezek tehát úgynevezett szív- és érrendszeri rizikófaktorok.

A kezeletlen diabetes szövődményei roppant súlyosak, eszméletvesztés is előfordulhat (a vércukor vagy nagyon magas, vagy nagyon alacsony), gyakori a vesebetegség, a megvakulás és a szívbetegség. Különösen a szem és az alsó végtag erei vannak veszélyben, ezeknek az ereknek az állapota speciális gondozást és rendszeres ellenőrzést igényel.


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com