English
Fogyasztók
Egészségügyí szakemberek

Napjainkban a Pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes anyag: 40 éves kutatómunkával , közel 100 klinikai vizsgálattal, közel 250 tudományos közleménnyel rendelkezik.

Referenciák

A Pycnogenol az egyik legismertebb természetes anyag : több mint 700 különböző Pycnogenol-alapú étrendkiegészítő/ kozmetikum/ funkcionális élelmiszer/ ital kapható világszerte

Pycnogenol alapú termékek

 


A Pycnogenol csökkentette a vércukorszintet

A Pycnogenol csökkentette a vércukorszintet A Pycnogenol segítséget jelenthet a metabolikus szindrómában és a 2-es típusú cukorbetegségben, mivel dózisfüggően csökkentette a vércukorszintet 30, diétával és mozgásterápiával kezelt 2-es típusú cukorbetegben. (Liu és mtsai, Diabetes Care, 2004). A kezdeti napi Pycnogenol dózis 50 mg volt, melyet háromhetes periódusonként növelték napi 100, ill. 200 mg-ra. Az alapértékhez képest az 50 mg-os dózis is szignifikánsan csökkentette az étkezés utáni vércukorszintet, a magasabb dózisoknál még erőteljesebb hatást állapítottak meg. A hemoglobin (HbA1c) -szint 8,02-ről 7.37-re csökkent a vizsgálat végén. A Pycnogenol nem befolyásolta inzulinszintet, hatását vélhetően az előzőleg az inzulnra nem reagáló testsejtek cukorvelvétélének fokozásával érte el. A fentiek tükrében a Pycnogenol táplálkozási alternatíva lehet a cukorbetegség megelőzésében.

A Pycnogenolt a vércukorszintre gyakorolt hatását gyógyszeres terápiával (metforminnal és/vagy szulfonilureával) kezelt 2-es típusú cukorbetegeknél is vizsgáltak. Hetvenhét beteg napi 100 mg Pycnogenolt vagy placebót kapott a szokásos antidiabetikus kezelés mellett, és kéthetente mérték a vércukorszontet éhgyomron a vizsgálat 12 hetes időtartama alatt. Az antidiabetikus ezelés ellenére a vizsgálat kezdetén magas volt a vércukorszint (12,0/12,14 a placebo-/Pycnogenol-csoportban). A Pycnogenol folkozatosan csökkentette a vércukorszintet, a legnagyobb csökkentést a 8. hét végén mérték. A vizsgálati körülményeknek köszönhetően jelentős placebo-hatás keletkezett, amellett is a Pycnogenol vércukorszont-csökkentő hatása szignifikánsan nagyobb volt a placeboéval összehasionlítva a vizsgálat teljes időtartama alatt (Liu és mtsai, Life Sciences, 2004).

Vissza: A Pycnogenol es diabetes


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com