English                       
Fogyasztók               
Orvosok                    

Napjainkban a Pycnogenol az egyik legkutatottabb természetes anyag: 40 éves kutatómunkával , közel 100 klinikai vizsgálattal, közel 250 tudományos közleménnyel rendelkezik.

Referenciák

A Pycnogenol az egyik legismertebb természetes anyag : több mint 700 különböző Pycnogenol-alapú étrendkiegészítő/ kozmetikum/ funkcionális élelmiszer/ ital kapható világszerte

Pycnogenol alapú termékek

A Pycnogenol gátolta a szénhidrát-felvételt

A Pycnogenol késleltette a komplex szénhidrátok felvételét

A Pycnogenol szignifikánsan késleltette a komplex szénhidrátok, mint pl. a keményítő felvételét annak köszönhetően, hogy erőteljesen gátolta az alfa-glukozidáz emésztőenzimet a patkóbélbel - ez az enzim szükséges a komplex cukrok egyszerű glükoz egységekre való szétbontásához. Az étkezési cukor (a szukróz) is egy összetett molekula, amely csak azután képes felszívódni, hogy egyszerű cukrokra, glukózra és fruktózra hasítja az alfa-glukozidáz.

Egyéb ismert alfa-glukozidáz gátlókkal összehasonlítva, a Pycnogenol többszörösen erőteljesebben gátolta az alfa-glukozidáz enzimet (pl. 190 szer jobban, mint az akarbóz, amely gyakran alkalmazott vényköteles antidiabetikus gyógyszer) (Schaffer és mtsai, 2006)..

Az alfa-glukozidáz gátlás összefüggést mutat a Pycnogenolban található procianidin molekulák nagyságával. A vérkeringésbe való felszívódásuk előtt a procianidinek hosszú ideig (általában 4-6 óráig) rendelkezésre állnak a bélrendszerben az alfa-glukozidáz gátláshoz. A reggel bevett Pycnogenol így ebédig megtartja a cukorfelszívódás-késleltető potenciálját.


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com